Både danska Carlsberg och finska Paulig stöttar sina svenska b2b-kunder restaurangerna i nya kampanjer.

Carlsberg Sverige kör en landsomfattande kampanj med namnet  ”Stammisglaset”.

”Vi vill göra vad vi kan för att för att bidra till en livskraftig restaurangbransch. Därför lanserar vi nu vår största restaurangkampanj någonsin”, kommenterar Peter Hammarstedt, vd på Carlsberg Sverige.

700 restauranger deltar i kampanjen som pågår till 28 juni i tv, dagspress och sociala medier. Kampanjen går ut på att varje restaurang får tilldelat sig ett specialdesignat ”stammisglas”. Glasen ska annonseras ut på auktionssajten Tradera så att stamgästerna kan buda på dem. Pengarna som kommer in, går direkt till restaurangerna. Carlsberg Sverige dubblar det totala beloppet, upp till en miljon kronor, pengar som sedan fördelas jämnt till alla restauranger som deltar.

Carlsberg använder byråerna House of Radon och BCW i kampanjen.


Också Paulig har insett behovet av att stötta sina restaurangkunder och bygga kommunikation kring det.

Här handlar det om att Santa Maria och Foodora har utvecklat idén ”Tacotarian”, en digital restaurangkedja som går att använda på 25 platser runt om i Sverige.

Tanken är att lokala restauranger ska laga taco-menyer och få det utkört med Foodora. Paulig och Santa Maria står för ingredienser och Foofor för utbildning och utrustning till de lokala restaurangerna. Menyn har tagits fram av båda parter.

”Vi är väldigt glada över att tillsammans med Foodora kunna ta ut Tacotarian-konceptet till restaurangköken och stötta deras verksamhet på det sätt vi kan bäst, med fantastiska smaker, kommenterar Kristina Hovmöller, landschef för restaurangsidan på Paulig.

mer info kan komma