Bulletins konkursförhandling: Försvaret förnekar skulden
Ingen från Bulletin är på plats i Stockholms Tingsrätt. Bolaget representeras av en manlig försvarsadvokat.
Försvaret hävdar att det rör sig om en donation och att pengarna aldrig betalades till Bulletin utan till dess ägarbolag Neovista Ventures.
”Ledningen hade uppfattningen att det inte var ett lån och framförallt inte till Bulletin”, säger Bulletins försvarsadvokat.
Försvaret hävdar också att skuldebrevet inte var påskrivet när pengarna betalades ut.
”Nu (efteråt) är det undertecknat av Pontus Tholin som aldrig har varit är behörig firmatecknare som lämnat bolaget tre månader dessförinnan”, säger försvarsadvokaten.
Han hävdar också att bolaget ”inte är på obestånd och har nytillkomna investerare som har möjlighet att hålla bolaget levande”.
Pia Ribbhammar deltog med flera andra investerare på en middag 2021 där även Bulletins ena huvudägare Tino Sanandaji deltog.
Borgenärssidan läser ur ett mejl från Pia Ribbhammar efter mötet:
”Heja unga entreprenörer. Jag gillar affärer och risktagande och nu satsar jag en tiondedel av mitt ihopknåpade (kapital) för att sätta dit vänsteraktivisterna”.
Borgenärssidan hänvisar till att det inte finns några tvivel på att det rör sig om ett lån och hänvisar till en mejlväxling där det pratas om ett ”lån till Bulletin” och vad gäller var pengarna betalas så har Bulletins dåvarande vd Robert Löfgren helt enkelt skickat instruktioner till Pia Ribbhammar om var hon ska sätta in pengarna. Att det var ett annat bolag än Bulletin som fick pengarna kunde hon inte veta.
Borgenärssidan hävdar:
”Det finns inga som helst konstigheter att man för över pengar mellan bolag i och påverkar inte Bulletins ansvar att betala tillbaka pengarna. Detta får inga civilrättsliga följder”.
Borgenärssidan hävdar även att Pontus Tholin skrev på 12 juni 2021 när han fick skuldebrevet. Att det var daterat år 2020 beror på att det var en mall som användes och datum inte hade ändrats.
Pia Ribbhammar fick aldrig styrelseordförande Atta Tarkis underskrift.
”Han mejlade bara att han inte var inblandad i bolaget längre”.
Borgenärssidan säger att de kan visa att Bulletin är på obestånd.
Rätten tar paus.
Efter pausen kräver borgenärssidan en genomgång av Bulletins ekonomi av en extern kvalificerad person som är ”trovärdig”. Det ska kunna gå på en vecka.
Försvaret bestrider ”å det bestämdes att bevilja att ett sådant uppskov”.
”Bolaget behöver lugn och ro och Pia Ribbhammar är välkommen att ringa till sin gode vän Tino Sanandaji”.
Borgenärssidan hävdar att en konkurs är det rätta så att bolaget kan rekonstrueras.
Efter överläggning meddelar domaren att inte beviljar anstånd för extern granskning av Bulletin. Tingsrätten kommer att meddela sitt beslut vd gäller konkursansökan fredag klockan 11, 18 februari 2022.
Tipsa dagens opinion
Lämna ett tips till oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.
Lämna ett tips
Använd formuläret nedan för att tipsa oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.