UPPDATERAD. Alternativsajten Samnytts chefredaktör Egor Putilov lämnar redaktionen efter kort tid.

”På förekommen anledning – jag arbetar inte längre för Samnytt. Öppen för nya uppdrag”, skriver Egor Putilov, som för kort tid sedan blev chefredaktör för Samnytts, som formellt drivs av föreningen Sverigevänliga intressen. Den förra SD-ledamoten Kent Ekeroth är en av tidningens huvudintressenter.

Mats Dagerlind, ansvarig utgivare för Samnytt, berättar om Egor Putilovs avhopp:

– Det har inte hänt något speciellt annat än att vi hade lite olika åsikter om ansvarsfördelningen, om vad som är chefredaktörens uppgift och ägaransvaret. Du kanske har följt turerna på Bulletin, det var den typen av frågeställningar, säger Mats Dagerlind.

Han berättar vidare:

– Vi har inte haft stora, öppna konflikter, på det sättet. Det fanns meningsskiljaktigheter om hur tidningen skulle drivas och var gränsen för olika ansvarsområden gick. Då valde Egor att lämna redaktionen på eget initiativ. Men vårt redaktionella arbete står inte och faller med honom, vi är vana att jobba med lite olika redaktionella konstellationer. Så det är ingen kris på redaktionen. Vi fyller skorna. Vi har en ganska vågrätt organisation. Vi kommer att rekrytera en annan kraft, men kanske inte nödvändigtvis en chefredaktör.

Via Twitter meddelar Egor Putilov:

”Ägaren till tidningen har valt att avbryta samarbetet efter en tids meningsskiljaktigheter om hur tidningen ska drivas och om chefredaktörens roll”.

Han vill inte ge någon intervju när detta skrivs.