Avaus, som grundades 2007 i Finland, öppnar sitt nästa kontor i Italien, i januari 2023. Kontoret ska ligga i Milano och ledas av Piero Trivellato, senast chef för digitla & analys på telekomoperatören Telia i Sverige.

Avaus vänder sig till ”digitalt mogna företag”.

”Med vår samlade erfarenhet förväntar vi oss att kunna förkorta transformationsresan hos italienska företag med flera år”, kommenterar Emma Storbacka, vd för Avaus Group.

Under 2021 ökade Avaus omsättningen i Sverige med 7,1 procent till 74,5 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade med 30 procent till 12,4 miljoner kronor.
Personalstyrkan studsade upp från 29 till 51. Idag jobbar 55 personer på Sverigekontoret.

Avaus koncernchef Emma Storbacka tycker dock inte att det är så viktigt att räkna anställda.

”Det är inte den mest relevanta frågan”, säger hon och utvecklar:

”Vi stöder våra svenska kunder med experter från alla våra marknader, och våra svenska experter stöder till exempel också våra tyska kunder. Och vi jobbar mer och mer med ’assetisering’ det vill säga kopplar loss timmar och människor från vad vi tar betalt för.

De flesta byråer sitter fast i en affärsmodell där människor är lika med omsättning och då blir det förstås en naturlig fråga med ’hur många är ni’ eftersom det är synonymt med ’hur stora är ni’ eller ’växer ni’.  För oss är det viktigt att omsättningen ökar snabbare än headcount.