Det är Jonatan Holst som har fått jobbet som kommunikationschef på AMF. Han kommer senast från en roll som kommunikationsansvarig på Finansinspektionen. Där kommer han att rapportera till AMFs stabschef och vice vd Malin Omberg.

Hur gick det till?
– Jag sökte jobbet. Sedan var jag med i en process under någon månad och gjorde ett antal intervjuer och tester. Sedan fick jag det.

Vad gjorde dig intresserad av jobbet?
– Jag tycker att tjänstepensioner är något fint och att det är ett viktigt uppdrag att förvalta människors pensioner. För mig är det också viktigt att jobba med något som betyder något för andra. Sen är amf ett bra företag, som har justa värderingar och är värderingsdrivet. och så gillar jag att jobba med kommunikation.

Vad ska du åstadkomma?
– Jag leder ett team på ett antal personer som ska se till att kommunikation är bra och att kunderna, och andra, känner sig trygga i att vi förvaltar pensionerna på bästa sätt. Sen tror jag det är bra om vi kan få fram samspelet mellan att få pensioner att växa och att bidra till positiv samhällsutveckling.

Vad får du för lön?
– Nej, men det är en fråga mellan mig och min arbetsgivare, men jag är glad över att vara här och nöjd med mina villkor.