Det börsnoterade konsultföretaget Afry inleder ett samarbete med samhällsföretags-inkubatorn Norrsken.

Tanken är att Afrys 16 000 konsulter ska stötta företagen som växer fram inom Norrsken med syftet att påskynda ”den hållbara omställningen” inom områden som ”framtidens städer, bioindustri, ren energi och food & life science”, enligt informations från Afry.

Digitalisering och kunskapsutbyte blir viktiga komponenter i samarbetet.

”Digitalisering är ett av de mest kraftfulla och universella verktyg vi har för att ta itu med våra största utmaningar just nu. Tillsammans med Norrsken ska vi utbyta kunskap och erfarenheter för att innovera, digitalisera och, framför allt, skala upp lösningar som driver omställningen till ett hållbart samhälle”, kommenterar Jonas Gustavsson,

vd och koncernchef för Afry.

Norrsken Foundation är en svensk ideell stiftelse som grundades 2016 Niklas Adalberth, en av grundarna av fintech-företaget Klarna. Norrsken har två verksamheter, en fond som investerar i företag som jobbar med samhällsförändingar samt kontorshotellet Norrsken House på Birger Jarlsgatan i Stockholm, där över 450 entreprenörer 130 på impact-tech-startups, jobbar.

Afry hette tidigare ÅF och innan dess Ångpanneföreningen. Det nya namnet kom till efter fusionen med det finska konsultföretaget Pöyry 2019.
AFRY jobbar sedan tidigare med flera entreprenörer med kopplingar till Norrsken som Northvolt, Renewcell och Volta Greentech.