Det är på Helsingborg Arena som partiet håller sin årliga tvådagarskonferens. Totalt kommer cirka 1 000 kristdemokratiska kommun- och landstingspolitiker dit för att träffas och diskutera politik. Temat i år är ”Tid för barnen”.
 
– Det är en viktig avstamp inför valrörelsen där vi fortsätter vårt fokus på barn och unga, säger pressekreteraren Fredrik Hardt.
 
Under konferensen bjuds det på 31 seminarier, varav många handlar om just barn och unga och där alltifrån brott till skola ska diskuteras. De mest populära seminarierna handlar dock om integration, miljö och hedersvåld.
 
– Vi kommer också presentera vår nya hemsida, som vi smugit ut lite och som har större fokus på sociala medier och interaktivitet. Våra ledamöter och politiker ska kunna jobba mer med bloggar och Facebook som integreras på hemsidan på ett tydligare sätt än tidigare, säger Fredrik Hardt.
 
Förutom Kristdemokrater har också andra externa parter bjudits in. Bland andra Sara Mohammed, från föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime, som ska prata om hedersvåld, och Willy Silberstein som frågar ut partiledningen. Underhållningen står stå upp-komikern Martin Svensson för.