I morgon inleder liberalerna sitt riksmöte i Västerås. Lagom till mötet försöker partiledningen peta ledamoten riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl och försöker får EU-parlamentarikern Cecilia Wikström att hoppa av sina styrelseuppdrag. Båda vägrar. Dessutom förväntas liberalernas stora stjärna Cecilia Malmström hålla ett tal.

Turbulensen kring Liberalerna ökar i takt med att riksmötet rycker närmare.

Partiledningen vill att Emma Carlsson Löfdahl lämnar sin riksdagsplats efter att hon har hyrt sin makes bostadsrätt för 13 000 kronor per månad. Inte heller länsförbundet i Jönköping har något förtroende för henne och uppmanar henne att avgå.

”Jag har lärt mig att man inte ska föra något förhastat då det är krisläge. Mitt ärende ligger hos åklagaren och jag kommer inte att ta något beslut om avgång innan deras beslut kommer”, skriver Emma Carlsson Löfdahl på sin Facebooksida.

Cecilia Wikström ska inte sitta i styrelsen för börsbolagen Beijer Alma och Elekta anser Liberalernas valberedning.   Men hon vägrar också:

” Jag har blivit framröstad av våra medlemmar och tänker hålla mitt löfte till dem. Jag är norrlänning och är som en fjällbjörk, jag står kvar när det blåser. Vill någon peta bort mig, får de göra det”, säger Cecilia Wikström till Nyhetsmorgon i TV4.

Inte nog med det. Liberalerna går till riksmöte med en avgående partiledare.

Kanske piggar den populära EU-kommissionären Cecilia Malmström upp riksmötet. På söndag förväntas hon hålla ett tal. Kanske hoppas någon liberal att hon ska ändra sig och kandidera för partiledarposten.