Det var igår som Lars Beckman, moderat riksdagsledamot från Gävleborgs län, postade ett inlägg på Facebook om Aftonbladets nya opinionsbildarsajt Politism.
 
I inlägget kritiserade han kvällstidningen för att sponsra ett projekt som jobbar för att vinna valet åt Socialdemokraterna och uppmanade de borgerliga väljarna att bojkotta Aftonbladet för att på så vis inte stödja en eventuell rödgrön seger i valet 2014.
 
Därefter lade han ut en länk till en artikel – på sajten Fria Tider, som av Expo beskrivits som högerextrem.
 
– Det var en person som frågade mig vilken nyhet det gällde. Så jag sökte på Aftonbladet och socialistisk hemsida, och då kom den här sajten upp, förklarar Lars Beckman.
 
Han fortsätter:
 
– Den här sajten länkade till Dagens Medias nyhet och jag borde ha tagit direktlänken. Istället lade jag ut länken till Fria Tider på Facebook.
 
Tidigare på förmiddagen uppmärksammades Lars Beckmans Facebook-tabbe av bloggen Alliansfritt Sverige.
 
Länkningen väcker nu starka reaktioner i sociala medier.
 
Bland annat skriver Julia Finnsiö (mp), ledamot i kommunfullmäktige i Stockholms stad: ”Beckmans åsikter är alltså att media är en vänsterkonspiration & att det kan bekräftas genom nazisajter. Han sitter i rd. (riksdagen, red.anm.)”, ett inlägg som retweetats av bland andra förra vänsterledaren Lars Ohly och ett tiotal andra.
 
Även tidningen Arbetarens chefredaktör Daniel Wiklander är kritisk: ”Det här att @beckmansasikter använder Fria Tider som källa. Fattar du beslut i riksdagen utifrån vad det står i sagoböcker också?”, skriver han.
 
En annan twittrare tycker att det är ”så sjukt obildat av en politiker att länka till en av Sveriges största rassesidor!”.
 
Du visste inte vad Fria Tider var för sajt?
– Aldrig hört talas om. Jag brukar bli uthängd av rasistiska sidor, och då dyker det upp i riksdagens sökmotor. Bland annat har jag blivit uthängd i Avpixlat som Sveriges dummaste. Men tydligen har inte den här sajten gjort det, säger Lars Beckman.
 
Hur upplever du reaktionerna?
– Nä. Alliansfritt Sverige skriver om mig varje dag, att de skriver om det här är ingenting nytt.