I går kväll kunde SR-kanalen P4 Väst meddela att Rossana Dinamarca ville kandidera som partiledare för Vänsterpartiet efter partiledaren Jonas Sjöstedt som tidigare under dagen meddelat sin avgång. Men P4 Väst hade gått på en bluff från Nyheter Idags grundare Chang Frick. ”Åh fan”, säger P4 Västs kanalchef Peter Sundblad.

P4 Väst fick på kvällen svar på ett sms till vad kanalen trodde var Rossana Dinamarca. I svaret stod att hon kandiderade och ville sätta press på regeringens ekonomiska politik. P4 Väst gick ut med nyheten och flera andra medier hängde på. Bluffen uppdagades dock av Rossana Dinamarca och medierna dementerade nyheten. Dock var det inte känt att själva meddelandet hade komponerats av Chang Frick på Nyheter Idag. Detta efter att han hade kommit i kontakt med Blekinge-bon som har tagit över Rossana Dinamarca tidigare nummer och vars telefon svämmade över av förfrågningar under gårdagen.

”Åh fan”, säger P4 Västs kanalchef Peter Sundblad, när han får höra att det var Chang Frick som låg bakom meddelandet.

Och lägger till:

”Det var ju väldigt välskrivet”.

Chang Frick tycker att det är ett skämt. Vad tycker du?
 – Jag tycker definitivt inte att det är ett skämt om det kommer från en journalist, med våra etiska koder att vi inte ska utge oss från att vara någon annan eller falskeligen sprida uppgifter, vilket han har gjort här. Det är häpnadsväckande måste säga.