Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar tar paus från Twitter efter att han utsatts för en kritikerstorm.

En tweet om familjen Bonnier skapade en smärre Twitter-storm.

Ola Spännar skrev: ”Undrar vad som sägs på släktmiddagarna hos familjen Bonnier om det faktum att deras dagstidning kampanjar för att ge regeringsinflytande till ett främlingsfientligt parti med nazistkopplingar?”

Detta tolkades av en del som en form av antisemitism, något som uttrycks bland annat på den till SD kopplade sajten Nyheter Idag, som även drar in socialminister Annika Strandhäll (s) i resonemanget, då hon retweetat Ola Spännars tweet.

Ola Spännar pudlade: Min tweet om familjen Bonnier var olämplig. Den kunde uppfattas som ett försök att få medieägare att påverka journalistik. Än värre, vissa läste in en antisemitisk underton. Allt detta är fullständigt främmande för mig. Tar därför bort inlägget. Helt och hållet mitt misstag.

Dagens Industris politiska redaktör PM Nilsson, som driver linjen att Alliansen ska ta stöd av SD, kände sig kallad att kommentera Ola Spännars pudling:

”Bra. Men det var inget som ’kunde uppfattas’, det var en tydlig uppmaning. Och det var ingen ’undertext’, det var en tankefigur. Använder du och C samma metoder för att påverka public service?”

Ola Spännar klev ändå av twitter för denna gång:

”Jag tar en paus från twitter. Att hängas ut som antisemit tog mig mycket hårt. Där gick gränsen för mig. Nu orkar jag inte längre.”