Svenska nyhetsmedier övervägande negativa och gör dess publik pessimistisk visar ny undersökning genomförd av Norstat på uppdrag av Warp News, men en tidigare L-ledamot som vd.

Undersökningen baserad på 1 000 intervjuer visar att 60 procent anser att svenska medier har övervägande negativa nyheter och 42 procent känner sig mer pessimistiska när de tar del av nyhetsmedierna.

29 procent anser att nyheterna är balanserade mellan positiva som negativa nyheter. Fem procent tycker att nyheterna är övervägande positiva.

42 procent känner sig något mer eller mycket pessimistiska när de tar del av nyheterna. 54 procent känner sig varken mer eller mindre optimistiska.

Warp News startade som en Facebook-grupp 2019 med syftet att publicera “faktabaserade optimistiska nyheter”. Warp News är avknoppning av Warp Institute, en ideell stiftelse med samma mål om att sprida optimism kring framtiden.

Warp News tog under hösten 2020 in 1,1 miljoner kronor för att expandera verksamheten med bland annat Babak Parvix, vice vd på Amazon som investerare. Då pressmeddelade Mathias Sundin, vd för Warp News och tidigare riksdagsledamot för Liberalerna:

“Vi tar in pengar för att bygga på den fina tillväxt vi har haft och behovet av optimistiska nyheter just nu är ju i det närmaste akut. Det har varit bra intresse från investerare, så vi tittar redan nu på att eventuellt ta in mer pengar”.