När planerna för högersajten Bulletin rullades upp passade Vänsterpartiet på att köra i gång en insamlingskampanj. Och pengar kom in. Nu funderar partiet på hur de ska användas.

Insamlingskampanjen pågår fortsatt. Temat lyder ”Vi kan överrösta Bulletin”. Fram till 31 december hade 660 000 kronor kommit in.

”Det är inte lite pengar. Det var en mycket lyckosam insamling”, säger Anna Herdy, som driver Vänsterpartiets medieprojekt.

Hon berättar om tänket bakom kampanjen.

– Jag vill att vi ska prova saker. Vänsterpartiet har gjort tidigare försök att samla in pengar, men det handlar om tajming och att ha ett projekt man vill ge pengar till. Det är uppenbart att vi hamnade rätt med flera stora nya medieprojekt från höger som vi kunde engagera folk genom och få dem att ge pengar på det viset.

Hur ska ni använda pengarna?
 – Jag ska göra en dragning, som jag sitter med just nu. Ingen är fastlagt och bestämt. Vi är i en utvecklingsfas. Men vi ska använda pengarna på flera sätt. Så klart ska vi satsa på nytt innehåll, som korta klipp och opinionsbildande, argumentativt innehåll, men det blir också poddar och Youtube-program, säger Anna Herdy och skjuter in:

– Vi har inga pengar till tv-studios som andra partier. Vi ska göra så gott vi kan.

Vad tycker du om Bulletin?
 – Det blev precis som man förväntat sig. Det är inget nytt. Det är ’de har tagit bort en strof i Nyårsklockan’ och därför blir det ganska ointressant. Bulletin tillför inget nytt i medielandskapet mer än att de tillför pengar till en viss del av åsiktssfären.