Fackförbundet Unionen har hittat en ny chefredaktör för sina tidningar Kollega och Chef & Karriär. Den nya chefredaktören slutade efter en strid med  Lärarförbundets ledning.

Jobbet går till Helena Ingvarsdotter som tillträder 15 augusti. Hon ersätter Niklas Hallstedt som har varit tillförordnad efter Naljen Ståhlström som slutade efter bråk om arbetsmiljön och idag jobbar på influerarbyrån Splay.

Helena Ingvarsdotter har den senaste tiden studerat till lärare efter att ha slutat på Lärarförbundet.

– Men jag har spanat in detta jobbet och gått och väntat på det, säger hon.

Helena Ingvarsdotter slutade på i samband med att Lärarförbundets tidningar pressades in i kommunikationsplanen och sedermera lades ut på produktion hos contentbyrån Make Your Mark.

– Det är klart att det påverkade mig. Det var många diskussioner om hur journalistik ska drivas och jag var i högsta grad involverad i det. Jag var med och skrev kommunikationsstrategin, men tyckte egentligen inte att journalistiken ska ingå i den. Men det viktigaste var att skriva in självständigheten för journalistiken och det landade vi ju i, säger Helena Ingvarsdotter, och lägger till:

– Det som är roligt med det nya jobbet är att Unionen står för en stark och fri fackföreningsjournalistik.

Hon har ännu inte en bestämd plan för hur Unionens tidningar ska utvecklas.

– Som för alla anda andra handlar det om att utvecklas och nå läsarna på fler plattformar. Jag tror att vi behöver göra en tydligare koppling mellan papperstidningen och det digitala. Vi ska jobba fram en plan tillsammans på redaktionen.