Bulletins huvudägare Tino Sanandaji berättar för Dagens Opinion om hur han ser på opinionsbildaren Thomas Gürs avhopp och hur organisationen ska komma ur dagens läge med en polarisering mellan ägarna och redaktionen, ledd av den tillförordnade chefredaktörern Ivar Arpi. Det står även klar att vd Pontus Tholin ska ersättas.

Hur har du det?
 – Jag mår jättebra, jag är tyst bara för att hantera grälet. Jag märkte att läsarna ogillar att vi diskuterar konflikt öppet. Snart är det löst, vi har ny finansiering säkrad och arbetar långsamt på att professionalisera styrelsen och ledningen.

Vad tycker du om att Thomas Gür slutar?
 – Thomas är en jätteduktig skribent, vi tackar för hans texter och kommer att fortsätta läsa dem i andra tidningar, säger Tino Sanandaji, och lägger till:

– Det har försvårat styrningen av Bulletin att skribenter lägger sig i ledningsbeslut, det är synd att det uppstår missnöje. Men sådant händer, alla måste faktiskt inte ha samma åsikt, bäst då att agree-to-disagree.  Det viktigaste är att hitta en kompromiss så att så många som möjligt kan leva med och samsas så att skribenter får arbetsro och våra läsare läsro.

Hur tänker ni kring chefredaktör?
 – Denna sökprocess måste få ta sin tid. Vi får lära oss av tidigare misstag. Ivar klev hastigt in som tillförordnad chefredaktör i hast när Paulina utryckte vilja att byta sin roll till internationellt fokus. Problemet var att Ivar saknade erfarenhet som chefredaktör och överhuvudtaget av chefsrollen, säger Tino Sanandaji.

Han har tidigare sagt att vd Pontus Tholin endast är inne vid starten av bolaget och nu ska han bytas ut och det gäller även styrelsen.

– När den professionaliserade styrelsen och den nya vdn är tillsatt får de i lugn och ro söka efter en erfaren och nyhetsdriven chefredaktör. Vi har inga namn, dock en del förslag, då vi har frågat om tips från erfaret branschfolk.