Instabridge är en app som gör det möjligt att surfa gratis på nätet. Användarna kopplas upp mot trådlösa nätverk som delas ut av andra Instabridge-användare. Det handlar dels om caféer och butiker med öppna nätverk men också om privatpersoner som använder Instabridge för att dela med sig av uppkoppling. Appen är stor i Brasilien och snabbt växande i flera utvecklingsländer.
 
Vad betyder innovation för dig?
– Det har varit en stor debatt inom startupindustrin vad det faktiskt betyder att vara innovativ. Det är ett väldigt löst flygande ord för mig. Spotify till exempel, visst har de varit innovativa och skapat en plattform där man streamar musik i stället för att ha den på datorn eller en cd-skiva. Men det är så mycket mer än det som spelar in, upplevelsen, hur de rekommenderar spellistor och så vidare, säger Niklas Agevik.
 
Han fortsätter:
– Innovation i min bransch handlar oftast om att kunna hitta en målgrupp och lyckas förklara det man gör. Den verkliga innovationen för många nya bolag är att lyckas förklara produkten eller tjänsten och varför det ska förbättra någons liv. Ingen har tio års erfarenhet av att tala med indier på landsbygden som precis har fått sin första smartphone. Tillfället gör att det automatiskt blir en innovation.