Dagens Opinion får tag på Kristina Stutterheim på väg ut från avtackningen på Systembolaget.

– Det var fint. Jag fick tårta och kompass i present, säger hon.

Varför slutar du?
– Det handlar mer om att jag är på väg till något annat. Jag känner en viss längtan efter ett friare liv. Jag har varit chef jättelänge. På Systembolaget kan man jobba hur länge som helst, det är bästa kommunikationsjobbet. Men nu vill jag utveckla andra delar och göra något annat.

Kristina Stutterheim går nu in som rekryterare på frilansbasis på rekryteringsföretaget Brightness.

–  Jag har träffat på Brightness genom åren och har rekryterat via dem eftersom de till viss del jobbar inom organisationsvärlden, jag har ju jobbat både på fackförbund (Lärarförbundet) och i kulturvärlden (Riksteatern), så vi har rört oss i samma kretsar. Vi började prata och det kändes klockrent att jobba med dem.

Vid sidan av ska Kristina Stutterheim även hinna med att jobba som mindfulness-instruktör och med sorgearbete.

Vad ska du åstadkomma på Brightness?
 – Jag vill hjälpa till med att göra riktigt bra rekryteringar. Jag vill utveckla affären med ledarskapsutveckling och chefscoaching. Mitt hjärta klappar också för hur man bygger bra kommunikationsavdelningar. Kommunikationsbranschen är en bransch där folk mår extra dåligt och det handlar ofta om ledarskap.

Vad får du för lön?
– Det baseras på uppdrag jag tar på mig eller får. Det blir en stor förändring. Jag har alltid jobbat som anställd. Nu ska jag dra in pengar själv så får vi se vad lönen blir.