Jessica Wennberg, chefredaktör och ansvarig utgivare på Västerbottens-Kuriren, tillträder som ny programchef. Hon ersätter Michael Österlund som nu är divisionschef för programdivisionen på SVT. Hon tillträder 15 oktober 2024.

Karin Ekman, tillförordnad programchef på riksnyheterna, blir programchef för Nyheter på SVT Nyheter. Hon ersätter Charlotta Friborg som har gått över till SR och en roll som chef för kanalens riksdivision. Karin Ekman tillträder i juli 2024.

”Jessica Wennberg har lett ett strategiskt förändringsarbete med fokus på publikens behov av relevant, lokal journalistik på ett mycket imponerande sätt som chefredaktör på norra Sveriges största tidning. Karin Ekman har de senaste åren varit drivande i flera stora projekt som har utvecklat journalistiken på SVT Nyheter. Båda är mycket skickliga publicister och det ska bli väldigt spännande att se vad de kan åstadkomma tillsammans med övriga ledningsgruppen och alla medarbetare inom Nyheter & Sport framöver”, kommenterar Anna Careborg, nyhets- och sportdirektör.