SAKER MAN SER. Här går de och strosar mediecheferna. Klas Granström, chefredaktör på Expressen och Hanna Stjärne, vd på SVT. Men vad pratar de om, cheferna på två av landets medier med allra högst svansföring på morgonpromenaden runt Djurgården?

Expressen med garanterat ogaranterade intäkter och SVT med ganska garanterade skatteintäkter. Vad har de att prata om, cheferna på sin ganska rask promenad? En promenad de kanske tog för att det inte hade varit helt corona-korrekt att ta det där sedvanliga mötet bakom stängda dörrar.

Man kan anta att de pratar från sina publicistiska utgångspunkter, om fina saker som det minskade utrymmet för pressfrihet som uppstår under kriser som coronapandemin, vikten av att göra en mångfald röster hörda, mediernas roll för demokratin, hotet mot journalister, regeringens mediestrategier. Tog de upp digitalisering, Bolibompa, sporträttigheter, korttidspermitteringar, en gemensam liten variant av Almedalsveckan eller något inför måhända valrörelsen 2022?

Det såg i alla fall inte ut som någon nöjespromenad, om inte dessa två chefer alltid går med rynkade och lite bleka pannor, det vill säga.

Kanske pratade de två mediecheferna om något tänkbart samarbete, använda varandras material, något kring lokaljournalistik, ett gemensamt alternativ till Almedalsveckan och sådant. Kanske var det läge att så något frö som ska växa upp till ett framtida jobbyte eller varför inte en liten podd i stil med Mattsson-Helin?

Hade de gått någon halvtimme tidigare, skulle de ha blivit omsprungna av SRs vd Cilla Benkö. Mediecheferna går alltid vänstervarvet runt Djurgården. Kreti och pleti, om det uttrycket kan användas för denna typ av terräng, går och joggar högervarvet.