För SVT jobbar Alice Teodorescu Måwe som programledare för programmet Teodorescu & Suhonen, tillsammans med tankesmedjan Katalys grundare Daniel Suhonen. Hittills har duon gjort fyra program och fyra nya är på gång. På SVT, till skillnad från Dagens Nyheter, får Alice Teodorescu Måwe sin roll.

Programchefen Michael Kucera berättar hur SVT resonerar:

–  Både Daniel Suhonen och Alice Teodorescu är välkända debattörer med tydliga åsikter. Det vill vi att de ska fortsätta att vara, även under de veckor som de är kontrakterade för programserien på SVT. Däremot kräver vi att de inte tar pa-uppdrag under tiden som de jobbar åt oss.

Dock kände han inte till att Alice Teodorescu Måwe jobbar med public affairs när samarbetet inleddes. Men det ska ha hanterats i ett grundavtal, som inte har gjort det möjligt att jobba med public affairs.

–  Dels har vi ett standardavtal som är inriktat på kommersiella samarbeten. Det ligger i botten. Men hon (Alice Teodorescu Måwe) har kunnat skriva debattartiklar. Det hade en programledare på SVT i vanligt fall inte kunnat göra. Men det här är något nytt. Det är Alice och Daniel i sig själva och de kan driva opinion, säger Michael Kucera och påpekar:

–  Att Alice har varit chef för samhällskontakter på Academedia har varit känt. Vi gjorde också ett program om friskolor där hon berättade om det.

Hur har Dagens Nyheters beslut påverkat er?
– Det är svårt att jämföra rakt av. När det gäller DN får de svara för sig själva. Vi har ett samarbete under en specifik tid med de spelregler vi har satt och som fungerar för oss.

Kommer ni att fortsätta med programmet?
– Den frågan är för tidigt väckt. Det har varit roligt att göra programmet och det har fått ett fint mottagande, säger Michael Kucera.