Martin Wannholt, vice ordförande i trafiknämnden, säger att kostnaderna för Västlänken, en planerad pendeltunnel under centrala Göteborg och en del av det lokaltpolitiskt infekterade frågan Västsvenska paketet, riskerar att skena iväg. 
 
Att han, som ansvarig för trafikfrågor i Moderaterna i Göteborg, nu säger nej till Västlänken, en satsning som både Moderaterna och Socialdemokraterna står bakom, har väckt stor uppståndelse i Göteborg. Göteborgs-Posten slår upp utspelet stort och erbjuder en läsarchatt med Martin Wanngård. 
 
Dessutom har Johan Nyhus, Socialdemokrat och ansvarig för trafikfrågor i Göteborg, meddelat att förtroendet för Martin Wennholt är borta och att han bör avgå. Anneli Hulthén (s), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, har inte heller varit sen att peka på den interna splittringen inom Moderaterna. 
 
Västlänken ingår i Västsvenska paketet och finansieras därmed via trängelsskatt. Det gör inte frågan mindre explosiv, då göteborgarna ska folkomrösta om trängselskattens vara eller icke vara 14 september.
 
Dagens Opinion har sökt Jonas Ransgård, Moderaternas gruppledare i Göteborg och vice ordförande i kommunfullmäktige. 
 
Oscar Örum