Hanna Linderstål, specialist inom virtuell underrättelseanalys och journalisten Hanna Brodda, även vd för Mediefy kör igång en poddcast om digital påverkan.

Påverkanspodden är tänkt att fokusera på dold informationspåverkan i det digitala medielandskapet och ta upp ämnen som trolling, desinformation och manipulering på internet och hot mot samhällsinstitutioner och demokratin.

”Kunskapsläget på tok för lågt i dessa frågor, både om hur medarbetare och organisationer ska skyddas, men också möjligheterna med att använda sociala medier för att påverka sin omgivning”, programförklarar Hanna Linderstål, specialist inom virtuell underrättelseanalys.

Hon är även styrelseordförande i Psyopsförbundet och aktuell med ett bokkapitel som hon skrivit tillsammans med forskaren Jessica Giandomenico i antologin “Det demokratiska samtalet”, utgiven av regeringens kommitté med samma namn.

Podden bygger på ett samtal mellan Hanna Linderstål och Hanna Brodda tillsammans med en gäst, som bjuds in till varje program.

Det första avsnittet handlar om hur covid-19 blev ett vapen mot 5G-utbyggnaden och tar upp i konspiration- och desinformationskampanjer, med aktuellt exempel från Europa och Sverige.

Påverkanspodden drivs av företaget Medify med vetenskapskommunikatören Håkan Sandberg, som producent och med Medifys Lasse Gustafsson som ljudtekniker. Ljudvinjetten är skapad av musikern Per Han.

 

provlyssna på först avsnittet