Azita Shariati, vikarierande kommunikationschef på Sodexo, har fått det extra hett om öronen. Avtalet med landstinget i Stockholm har utsatts för kritik ända sedan upphandlingen, som granskades av Svenska Dagbladet.
Pressen på Sodexo ökar nu ytterligare när de rödgröna går till val på att riva upp avtalet. Sodexo blir Socialdemokraternas och oppositionens valfläsk i kampen om makten i Stockholms läns landsting.
– Den modell som landstinget har nu kommer att rivas upp. Det är väldigt enkelt utifrån att vi betalar för mycket för det vi får, säger Ilija Batljan, landstingsråd (s) i Stockholms läns landsting, till Svenska Dagbladet.  
– Politikerna får gärna diskutera oss, men vi har ett avtal och leverantörsförhållande till landstinget och deltar inte i diskussionen, säger Azita Shariati.
I stället är det produkten som ska tala för företaget. På hemsidan presenteras några av fördelarna med patientmaten, exempelvis att maten lagas några minuter i mikro innan den ska ätas.
Hur känns det att bli slagträ i den politiska debatten?
– Vi vet vad vi står för. Vi jobbar med att ständigt förbättra våra leveranser, det är vad vi koncentrerar oss på.
Men Sodexo tar också en del direktkontakter med oppositionen.
– I augusti kommer Ilija Batljan och några fler politiker till vårt kök. Vi är ett öppet företag och vill visa den produkt vi står för. VI har svårt att agera poltiskt, men har en bra dialog med socialdemokraterna.
Men Ilija Batljan gör ett stort nummer av oppositionens förslag på mat, Hälsans kök, och socialdemokraterna driver en rejäl digital kampanj mot Sodexo, bland annat via en kampanjsida och  Facebook-grupp med 4 342 anslutna.
Sodexo slår tillbaka. Socialdemokraterna har fått en tillrättavisning för reklamkampanj "Riktig mat för Stockholms patienter" som skulle slå mynt av den borgerliga majoritetens avtal med Sodexo.
– Socialdemokraterna ville i annonserna visa hur deras förslag på mat såg ut jämfört med vår. Men det var inte ens vår mat på bild i annonserna.