Därmed får han ansvar för Sverigedemokraternas pressavdelning, som i dagsläget består av tre personer, varav en är på Brysselkansliet.
 
– Det känns otroligt kul att få ta över det här ansvaret nu. Hela partiet är i en expansiv fas, där vi växte enormt mycket i september, vilket ger utrymme för att höja ambitionerna på många olika områden, inte minst vad gäller pressavdelningen, säger Henrik Vinge.
 
Senast jobbade Henrik Vinge som pressekreterare åt Jimmie Åkesson och senare vikarierande partiledaren Mattias Karlsson.
 
Tanken är att pressavdelningen ska växa. Till en början handlar det om 1-2 tjänster.
 
– Vi har stora ambitioner för det här, jag är övertygad om att det kommer bli jättebra, säger han.
 
Vilka utmaningar ser du som ny presschef?
– Tyvärr är det så att medieintresset kring Sverigedemokraterna handlar väldigt mycket om taktiserande och vårt annorlundaskap jämfört med andra partier. Här tror jag att pressavdelningen måste ha ambitionen att SD tar en större plats i sakpolitiska debatter och reagerar mer offensivt för att sätta tonen, snarare än att låta det överskuggas av de metadebatter som ofta uppstår. Det är viktigt för vår trovärdighet och breddningen av partiet att vi blir mer aktiva i sakpolitiken och kommunicerar det mer tydligt.
 
Tjänsten har varit vakant sedan i höstas, när den förra presschefen Martin Kinnunen valdes in i riksdagen. Sedan dess har en rekryteringsprocess pågått där det enligt partiet ska ha funnits flera sökande, varav Henrik Vinge varit en.