– Jimmies tal till nationen har haft 500 000 visningar på Youtube.Klipp på Tiktok har haft miljontals visningar. Nu gör vi det på arabiska med hjälp av en ai-tjänst. Det låter som Jimmies röst och dialekt och ser relativt realistiskt ut, säger Joakim Wallerstein, kommunikationschef på SD.

Vad vill ni uppnå?
–  Framförallt vill vi nå folk som inte är svenskspråkiga och berätta att det händer saker och att det är ny politik på gång. Vi har stor potential att växa i den här gruppen, framförallt bland kvinnor med invandrarbakgrund.

Joakim Wallerstein lägger till:

– Det var en otrolig uppmärksamhet kring Jimmies tal, men framförallt gör vi det för att det finns ny teknik som öppnar partiledare att hålla tal på olika språk och en ny typ av politisk kommunikation.

Hur många arabiskspråkiga finns i Sverige?
– Min uppfattning är att arabiska är det näst största språket i vårt land. Sedan viktigt att arabiskspråkiga i andra länder kan ta del av talet så att de förstår att det inte är öppna gränser som gäller i Sverige.

Hur ska ni nå de arabiskspråkiga?
– Vi kommer att annonsera flitigt i arabiska länder på Instagram, Facebook och Youtube. Vi kan inte annonsera på Tiktok, men kommer att jobba mycket med klipp där. I Sverige tror vi att det finns tillräckligt med sprängkraft som det är.