Sverigedemokraterna fortsätter att sprida sin bild av tillståndet i Sverige via sin Youtube-kanal Riks. Senast nappade Fox News ankare Tucker Carlson på en intervju med Riks nederländska tv-ankare Eva Vlaardingerbroek. Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein berättar om tv-offensiven.

I inslaget, som sändes 12 juni, berättar Eva Vlaardingerbroek om ”sky rocketing crime epidemic” och kopplar ökad kriminalitet till ”massinvandring” och pekar ut den socialdemokratiska regeringen som ansvarig och säger vidare att regeringen försöker dölja problemen. Det slås fast att Sverige nu är ett av Europas farligaste länder.

Joakim Wallerstein är nöjd med inslaget.

– Det är jättebra. Det är en del av vår internationella strategi som Mattias Karlsson (SD-ledamot och chef för tankesmedjan Oikos) leder, säger han.

Hur fick ni in ert tv-ankare i Fox News?
 – Det var Eva själv som ordnade det. Hon var på konferens ute i Europa och fick kontakt. Jag vet inte vem som ringde vem.

Visste Tucker Carlson att SD står bakom Riks?
 – Vi är öppna för alla som undrar.

Undrade han?
 – Det vet jag inte.  Jag utgår från att Fox News har koll på oss.

Vad betyder det för er att vara med i Fox News?
 – Som alltid är det bra att komma ut i en större mediekanal. Vi får många visningar och det sprids. Vi är glada över det här, men också över att få sitta i en vanlig tv-soffa.

Ni sprider en väldigt negativ bild över Sverige. Varför
 – Det är samma bild som också sprids i andra svenska medier nu. Det går dåligt för Sverige. Sverige mår inte särskilt bra. Ska man återge en rättvisande bild är det en negativ utveckling man ska berätta om, säger Joakim Wallerstein.

Varför är det så viktigt för SD att vara internationella?
 – Det kan Mattias Karlsson svara på. Jag vet att han har massor av saker på gång med olika typer av samarbeten.

Vad händer annars hos er?
 – Vi jobbar på med Riks. Vi har hittills lagt upp 1 100 klipp. Vi ligger på 500 000 unikat tittare varje månad, då har vi exkluderat Facebook-trafik. Direkt efter sommaren ska vi växla upp med flera rekryteringar.

 

vet du mer?
tipsa anonymt