Både Aftonbladet och Expressen har under veckan publicerat mejlkorrespondens mellan näringslivs- och mediehöjdare och sverigedemokratiska politiker. Dagens Nyheters tidigare chefredaktör Hans Bergström ska ha uppmanat Sverigedemokraterna att fälla regeringen i ett mejl som hamnade i Aftonbladet. Näringslivslobbyister har fått sina lobbymejl till Sverigedemokraterna publicerade i Expressen.
 
En av testerna om hur det har gått till går ut på att det är Sverigedemokraterna som själva har läckt ut mejlen för att visa omvärlden hur normaliserade relationer de har med näringslivet. Så är dock inte fallet enligt Dagens Opinions uppgiftslämnare.
Mejlkonversationen ska komma från en hårddisk som kopierades förra påsken av en eller flera medarbetare hos Sverigedemokraterna. Medarbetarna ska ha haft befogenheter att kopiera mejlen och gett it-leverantören i uppgift att kopiera SD-mejlen på en hårddisk som ska ha hämtats av en eller flera medarbetare, som slutade strax därpå. Kopieringen ska ha upptäckts direkt av SD-ledningen som uppenbart inte lyckades stoppa kopian.
Dagens Opinions uppgiftslämnare har olika teorier om hur kvällspressen tillgodogör sig mejlen. En teori är att tidningarna helt enkelt erbjuds och köper delar av mejlkonversationen.