Det är Janna Sundewall som blir ny global marknadschef för teknikkonsultföretaget Ramboll. Hon kommer närmast från en roll som kommunikationschef på Eon, men har även haft chefsroller på pr-byrån Geelmuyden Kiese.

Hur gick det till när du fick jobbet?
”Jag blev kontaktad av en rekryteringsbyrå i en searchprocess och ljuv musik uppstod när jag mötte kollegorna här på Ramboll”, berättar Janna Sundewall via Linkedin.

Vad ska du åstadkomma?
”Jag är överordnat ansvarig för Rambolls varumärke, marknadsföring och kommunikation och sitter på Rambolls huvudkontor i Köpenhamn i Danmark. Jag kommer att utveckla och driva vår globala marknadsagenda men är också globalt ansvarig för vår externa kommunikation och krishantering. Jag hoppas kunna åstadkomma massor”, berättar Janna Sundewall, och lägger till:

”Ramboll har en fantastisk spännande vision om att vara ledande inom hållbarhet och det känns otroligt motiverande att få vara en av de drivande krafterna i att bygga varumärket kring det”.

Vilka byråer jobbar Ramboll med och hur tänker du kring det?
”Vi har ett antal samarbeten i dag och många av dem ligger också under mitt ansvar. Av naturliga skäl ligger de flesta av dem här i Köpenhamn. Om något måste justeras eller inte kan jag inte svara på ännu. Men vi har ingen stor upphandling eller liknande på gång”.

Vad får du för lön?
”Tillräcklig”.