När Patrik Oksanen har lämnat jobbet som politisk redaktör för Hudikvalls Tidning ersätts han av en tidigare public affairs-konsult.

Patrik Oksanen har lämnat Hudiksvalls Tidning och idag har han ett uppdrag som ”senior fellow” på tankesmedjan en Fri Värld.

Nu tar Frida Demervall över som politisk redaktör för Hudiksvalls Tidning. Hon kommer närmast från Centerpartiets riksorganisation. Hon har också drivit egen verksamhet som public affairs-konsult och jobbat som borgarrådssekreterare åt dåvarande stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö (c), som i dag driver public affairs-byrån A Beautiful Soup.

Hur tänker ni kring att hon har jobbat som konsult inom public affairs?
  – Hon har en många olika kvaliteter som vi tror kommer till nytta på Hudiksvalls Tidning. Hon kan landsbygdsfrågor och skriver om stad och land och hon är van att jobba i många olika kanaler, säger Anders Rönmark, opinionschef på Mittmedia där Hudiksvalls tidning ingår.

Finns risk för intressekonflikter?
 – Som alla yrken inom journalistiken måste man titta på vilka ämnen man kan skriva om baserat på vad man har jobbat med tidigare och hur nätverket ser ut och bolla det med sin ansvariga utgivare. Jag tror att Frida kommer att hantera dessa frågor väldigt professionellt.

Vet du vilka uppdragsgivare hon har haft?
 – Vi har pratat om det här under rekryteringsprocessen, säger Anders Rönmark.