Efter en andra sejour, denna gång närmare fem år på Prime, kastar Hampus Knutsson loss för att utveckla en egen byrå inom krishantering. Här berättar han mer om planerna.

– Detta är en dröm jag burit på sedan jag skrev på för Prime 13 december 2006. Någon gång skulle jag ha erfarenheten och nätverket till att bli min egen. Under coronaåret har det vuxit fram att det kanske är nu. Nu är det dags att prova mina egna vingar.

Något namn på nya byrån, vill han inte gå ut med.

– Det kan jag återkomma till. Det återstår någon formalitet. Byrån skulle skämtsamt kunna heta Stor & Liten. Inget uppdrag är för stort eller litet.

Någon partner har inte Hampus Knutsson med sig.

– Jag kommer att vara ensam. Men det är inte skrivet i sten att det alltid ska vara så.

Den nya byrån kommer att vara profilerad på kris och medierelationer.

– Jag vill hjälpa mina uppdragsgivare att lyckas och leverera värde och navigera genom svåra och intensiva mediesituationer, men även med kommunikationsrådgivning och kommunikationsutbildning.

Du kommer att bli konkurrent med andra egenföretagare inom kriskommunikation som Paul Ronge och Jeanette Fors André. Hur ser du på det?
 – Jag tycker inte att vi är bittra konkurrenter och är vi det så har vi i så fall varit det i alla år. Det är bra om vi kan sparra varandra och driva hantverket framåt. Båda är extremt duktiga och har varit inspirationskällor till mig att ta det här klivet.