Pr-byrån Prat PR ökar både omsättning och byråintäkt under sitt senaste räkenskapsår (brutet i augusti).

Prat PR ökade omsättningen med 31 procent till 26,6 miljoner kronor. Byråintäkten ökade med 17 procent till 18 miljoner. Rörelseresultatet ökade från 1,5 till 1,9 miljoner. Det ger en rörelsemarginal på 10,6 procent, räknat på byråintäkt.
Byråintäkt per anställd ökade från 1 miljon till 1,2 miljoner.

Byråns grundare och vd, Gabriella Finnborg, ser tillväxten som ett resultat av ”fortsatta investeringar i organisationen, förtydligande av erbjudandet och satsningar på kompetensutveckling”.

Hon kommenterar vidare:

”Under året har flera strategiska rekryteringar genomförts. Vi har bland annat stärkt upp vårt digitala erbjudande med en sociala medie-specialist och en digital strateg. Vi har också lanserat inhouse-studion Prat PR Studio som gör att vi kan erbjuda våra kunder produktion av film, foto och grafisk formgivning under ett och samma tak”.

Som stor byrå, ska ni då gå med i branschorganisationen Precis?
”Vi har inte diskuterat frågan om Precis, vi får väl se. Jag tycker att styrelsen för Svenska PR-företagen gör ett bra jobb och jag är nöjd med att vara medlem där. Sedan har ju vi vårt samarbete och nätverk med Porter Novelli som ger oss oerhört mycket input, stöd och inspiration för utveckling som är bra för vår fortsatta utveckling.”