Pr-byrån Prats nästa konsult har gjort sig känd från tävlingen Årets Kock våren 2020.

Det är Lisa Lönner Pulkkinen som har anställts av Prat. Hon har en bakgrund som kock, trendspanare och kreativ pr-strateg. Hon har jobbat som strateg på eventbyrån PS Communication och pr-chef på MTV Networks. Idag driver hon restaurang och matstudio i sin villa på Resarö, Husmor Lisa Fine Home Dining.

– Hon kommer att fortsätta att driva sin restaurang i sitt bolag halva tiden. Den andra halvan, som är kopplad till pr och kommunikation, tar hon med sig till Prat, berättar Gabriella Finnborg, vd för Prat.

Tanken är att stärka Prats erbjudande inom mat-pr och trendspaningar.

– Vi har nischat oss inom hälsa i alla tider. Det här är ett sätt att stärka oss inom restaurangdelen. Lisa har också jobbat mycket med Ungdomsbarometern och gjort trendrapporter och nu hoppas vi kunna göra ytterligare trendspaningar.

Hur kom ni på detta?
 – Vi har haft kontakt med varandra genom åren och redan när Prat var nystartat. Lisa skulle jobba med event och lämnade över sin pr-uppdrag till mig. Nu tänkte jag hyra in henne som kock till ett privat event och då sa hon att hon ville jobba med pr-branschen. Då sa vi ’nu kör vi’.