En del i den kritik som framförts mot henne internet handlar om att presschefen ersattes av pr-byrån Publik.

– Istället för att nyrekrytera en presschef köpte jag utifrån. Andemeningen vara att det var svårt att får en presschef som kunde hantera hela medielandskapet, säger Anna-Stina Nordmark.

Hon är nöjd med Publiks arbete.

– Ingen kan vara men än nöjd med utfallet medialt. Vi har ökat från 1 000 till 6 000 pressklipp per år.
Om pr-byrån får behålla sitt uppdrag är en fråga för organisationens nästa vd, om inte styrelseordförande och temporäre vd Jens Spendrup, väljer att avsluta samarbetet omedelbart.

Efter inte ens fyra år som vd lämnar Anna-Stina Nordmark Företagarna.

– Det är rätt tid för mig att sluta på Företagarna. Styrelsens beslut var riktigt. Sedan jag började har jag haft två stora uppdrag. Dels har jag genomfört den stora omstruktureringen av våra regionala och nationella organisationer. Dels har vi t tillsammans sett till att varumärket har stärkts.

Jens Spendrup anser att inte hela organisationen går i takt.

– Styrelseordföranden har självklart rätt att göra sin bedömning. Den åsikten axlar jag. Implementeringen av organisationen slutfördes förra årsskiftet och det finns säkert massor att göra ytterligare för att den ska ska gå i takt.

Anna-Stina Nordmark, har tidigare jobbat som hälso- och sjukvårdsdirektör, revisor och tidningsdirektör.

Vad ska du göra nu?

– Vi börjar diskussionerna efter jul. Men jag har framför allt jobbat med omstruktureringar i den offentliga och privata sektorn.