Podden heter den Den nakna sanningen. Programledaren är Monica Ek. Programidén består av att hon intervjuar kvinnor som under sin barndom varit utsatta för sexuella övergrepp. Podden kommer i tio avsnitt. Monica Ek har utsatts för sexuella övergrepp och skrivit boken “Jag lever och har besegrat alla mörker och helveten”.

Podden distribueras via Podplay och drivs som ett samarbete mellan Bauer Media, samt PPPs produktionsbolag Gabardin och pr-byrå Fuze.  PPP-byråerna producerar och marknadsför podden.

”Monica kom till oss med sin idé och vi kände direkt att det här är ett projekt vi ville satsa på då vi tror det kommer hjälpa många människor”, kommenterar Anna Hegestrand, senior konsult på Fuze PR och medproducent.

Angelica Larsson, chef på Fuze berättar mer om upplägget:

”Vi har sålt in upplägget till Bauer Medias podcastplattform Podplay. De finansierar produktionskostnaderna medan vi på PPP investerat resurser i tid genom Gabardin som ansvarar för teknik och klippning och Fuze för koncept, redaktörskap och coachning av programledare.  Det här är ett hjärteprojekt för Monica och något vi givetvis tror är viktigt och bra för att hjälpa fler”.