Postnords koncernchef och finanschef avgår. Fackförbundet Seko tycker också att det behövs ett nytt ledarskap.

Postnords koncernchef Håkan Ericsson och finanschef Gunilla Berg lämnar bolaget. De ersätts av Sverigechefen Annemarie Gardshol som blir tillförordnad koncernchef för Postnord och Lena Larsson som blir ny finanschef. Rekryteringen av en ny koncernchef inleds omedelbart.

”Postnord behöver fortsätta sin höga omställningstakt för att möta omvärldsförändringarna inom vår kärnaffär på brev- och paketmarknaden. Givet den nya fas av utmaningar PostNord står inför är det dags för ett nytt ledarskap”, skriver Postnord i ett pressmeddelande.

Och vidare:

”Postnord behöver på ett flexibelt och effektivt sätt fortsätta ställa om från minskade brevvolymer till en växande paketmarknad och samtidigt säkerställa hög kvalitet och servicegrad.”

Det heter att styrelsen och Håkan Ericsson ”gemensamt har kommit fram till att det är dags för nytt ledarskap för Postnord”.

Styrelsen inleder nu en ”bred rekryteringsprocess” och har som mål att ha ny koncernchef och finanschef på plats ”senast kring årsskiftet”.

Fackförbundet Seko ”gör samma bedömning” som styrelsen och skriver i ett pressmeddelande:

”Ett syfte med förändringen är att Postnord framöver ska ha ett ökat fokus på kärnverksamheten i respektive land, vilket Seko i grunden är positiva till”.