Det är Jenny Spets Wojarski som 30 januari tillträder som kommunikationsdirektör på Skogsindustrierna. Detta efter att hon slutat på Microsoft för två år sedan för att starta en egen byrå inom pr och public affairs som har varit kopplad till Nordic PA.
 
Jenny Spets Wojarski berättar via mejl:
”Det är något av ett drömjobb för mig så det gick inte att motstå möjligheten att kliva ombord. Jag har haft skogsnäringen som intresseområde länge i och med att jag är skogsägare själv. Parallellt med mina jobb har jag haft olika förtroendeuppdrag inom skogsägarrörelsen så jag har brunnit länge för branschen och dess många spännande frågor. Under de åren har jag byggt upp både kunskap och nätverk så det var väldigt roligt att få erbjudandet att bli kommunikationsdirektör på Skogsindustrierna. Att få kombinera min profession med en av mina passioner är helt oemotståndligt.
 
Vad ska du åstadkomma?
”Det är för tidigt att säga vad jag ska åstadkomma mer konkret, men att genom framgångsrik kommunikation tillsammans med de proffsiga kollegorna på Skogsindustrierna bidra till att föra ut berättelsen om den hållbara bioekonomins många nyttor ska bli fantastiskt spännande och roligt. Jag tror att många erfarenheter från tidigare jobb också kan komma till nytta, som till exempel digitaliseringens möjligheter.”
 
Vad får du för lön?
– Lönen är jag nöjd med, men den håller jag för mig själv.