Niclas Thorselius går in som ny kommunikationschef efter Mychéle Östman som gick till SIS under hösten 2022. Han kommer närmast från rollen som kommunikationsansvarig på regionledningskontoret på Region Stockholm, men har även jobbat som kommunikationsansvarig för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys och som pressansvarig i Regeringskansliet.
Ny pressansvarig är Mattias Holmqvist som ny pressansvarig. Han kommer närmast från en roll som pressekreterare för Liberalerna i riksdagen men har även arbetat som pressekreterare för Svensk Handel. Mattias Holmqvist ersätter Håkan Filipsson som stannar kvar på Transportföretagen men som kommunikationsansvarig med inriktad på arbetsgivarservice och juridik.

”Niclas och Mattias kommer axla två centrala och viktiga roller för Transportföretagen. Båda har lång erfarenhet av kommunikationsarbete från olika organisationer. Detta kommer vara en stor tillgång för oss på Transportföretagen som är den naturliga samlingspunkten för transportnäringen i Sverige”, kommenterar Tina Thorsell, samhällspolitisk chef för Transportföretagen.