Det är Sandra Norberg som utses till ny vd för kommunikationsbyrån Hipe Agency som inriktar sig på kommunikation för techbolag. Hon tar över vd-rollen från delägaren Jennie Sinclair.

Sandra Norberg har arbetat som kommunikationskonsult på Hipe Agency i drygt ett år. Hon har tidigare jobbat som pr-konsult på Mindmakers och byråchef på Social Minds. Hon klev in som operativ byråchef på Hipe för att sätta struktur i sammanslagningen av Techposition och Reach Media Group men också för att utöka kundbasen genom det nätverk Hipe har i teamet och genom sina delägare Nexer Group.

– Nu när det är dags för en tillväxtresa är jag glad att få leda den som vd, säger Sandra Norberg och lägger till:

– Möjligheten att jobba närmare techbranschen i en tid där stora teknikskiften förändrar samhället är inte bara spännande utan nödvändigt.

Vad ska du uträtta?
– Jag kommer fortsatt fokusera på struktur, organisation och tillväxt – så att fler får ta del av Hipes erbjudande som vi ju vill hävda ger snabbare effekt och bredare reach (räckvidd) tack vare att vi har kombinerat senior strategisk kunskap med juniora digital natives.

Vad får du för lön?
– Det beror på min prestation så vi får se när året är slut.

Båda medgrundarna Jennie Sinclair och Viktor Frisk är fortsatt verksamma inom Hipe.

– Jennies men även Viktors engagemang inom tech är otroligt viktigt för att vi som byrå ska ligga nära teknikutvecklingen. För att vara först med nya innovationer och säkerställa det bästa erbjudandet blir detta en otroligt viktig del för Hipe.

Alex Mörén