Contenbyrå-gruppen Spoon med 150 medarbetare byter vd. Anders Ribba avgår.

Ny chef och vd för Spoon blir från 1 september Marte Ramborg, som under de senaste fem åren har byggt upp Spoon i Norge. Under den tiden har omsättningen ökat från 18 till 55 miljoner kronor. Johan Andersson som har varit vd för Spoon har under sin föräldraledighet ”kommit fram till att han ska lämna Spoon”. Anders Ribba, som har varit Spoons koncernchef  kommer i stället att jobba med ägarkoncernen People, people, peoples utveckling på heltid.

”Nu kommer jag att få arbeta med ett starkt team av byråchefer och personal på alla våra kontor, så jag kommer till ett dukat bord. Samtidigt vet jag att vi måste jobba med konstant förändring för att kunna erbjuda våra kunder den bästa lösningen på deras utmaningar, även imorgon. Och jag är bra på att hålla tempo och bygga starka team”, kommenterar Marte Ramborg.

Nu får hon chansen att se om ”lillebrorskomplexet vi norrmän alltid har gentemot Sverige är sant?”.

”Jag tror att svaret är både ja och nej, vi är nog inte lika mycket lillebror som tidigare. I Norge har vi lyckats växa verksamheten kraftigt utan att tappa i snabbhet och omställningsförmåga. Jag tror att det är viktigt att ha en flexibel och rapp organisation och inte bygga in för statiska strukturer när man växer”, kommenterar Marte Ramborg.