– Moderaterna genomförde oerhört viktiga förändringar mellan 2006 och 2014. Men i regeringsställning mäktades inte en tillräcklig politik- och idéutveckling med. Det är det vi vill få fart på nu, säger Bodil Sidén, andre vice ordförande i Muf. 
 
Det är Bodil Sidén som ska leda arbetsgruppen, som består av ytterligare åtta ur Muf. Gruppen är döpt till Idé 2016 och utvecklingarbetet ska leda fram till ett idéprogram lagom till Muf-stämman i slutet av 2016. 
 
– Idéprogrammet ska lyfta idédebatten och beskriva vad som ska vara nästa berättelse för Moderaterna och borgerligheten. 
 
Enligt Bodil Sidén ska gruppen arbeta brett. Några programpunkter är dock givna.
 
– Arbetets värde, vilket är extra viktigt när regeringen gör vad de kan för att det ska bli mindre lönsamt att arbeta. Öppenhet är också väldigt viktigt för oss, vilket innefattar rörlighet och de utmaningar som finns i integrationspolitiken. 
 
Muf vill också lyfta "moderna frihetsfrågor", som HBTQ-frågor, jämställdhet, antirasism.
 
– Men också livsstilsfrågor. I dag ser vi att allt fler politiker förespråkar ett ökat förmynderi. 
 
Enligt Bodil Sidén ska idéutvecklingarbetet också fungera som "en politisk upplevelse", att medlemmarna i ungdomsförbundet ska känna att de är med och påverkar. 
 
I processen ska Muf även träffa andra aktörer inom borgerligheten, som de övriga  ungdomsförbunden inom Alliansen. 
 
Är det för dålig fart på idéutvecklingen också bland andra borgerliga aktörer, som exempelvis tankesmedjor?
– Ja, borgerligheten i stort måste fokusera på vilka de viktigaste framtidsfrågorna är, vad som ska vara nästa borgerliga berättelse. 
 
Oscar Örum