I skuggan av regeringen ser det ut som att det moderata ungdomsförbundet växer och kan titulera sig som Sveriges största politiska ungdomsförbund. Enligt Muf är medlemsantalet uppe i 13 322 när detta skrivs.
 
– Muf är större än på 25 år och vi ser att allt fler unga vill prioritera jobben, integrationen och att lösa bostadskrisen. Det finns ett tilltagande intresse generellt för den moderata politiken när vi är ute och pratar om den. Jag kan tänka mig att intresset är lägre för SSU, säger Rasmus Törnblom.

Vad är målet för antal medlemmar? 

– Vi vill gå in i valrörelsen med 15.000 medlemmar. 

Hur ska ni nå det?
– Vi fortsätter att öka våra kampanj- och värvningsinsatser.Vi är Sveriges största ungdomsförbund i såväl antal medlemmar som i sociala medier. Sociala medier är ett bra verktyg för att stärka intresset för politik och sänka tröskeln för att kunna engagera sig politiskt.

Hur påverkar det er som ungdomsförbund att moderpartiet sitter i opposition?
– Det ställer krav på att vi hjälper till att rikta kritik mot regeringen samtidigt som vi behöver vara en blåslampa på Moderaterna i frågor som är viktiga för oss.

Vilka andra ungdomsförbunds opinionsbildning märker ni av? Vilka är vassa och kassa på opinionsbildning?
– De flesta andra är rätt dåliga, vänsterförbunden har blivit allt sämre. CUF tycker jag är bra på att mobilisera i sociala medier.I valrörelsen 2014 hade SSU mycket bättre genomslag för sina kampanjer i sociala medier. Vi bestämde oss för att göra något åt det och är nu störst. På senare tid har de blivit allt sämre på att hålla ambitionen uppe i sin opinionsbildning, den känns inte prioriterad.
Kritiken som den senaste tiden riktats mot Moderaternas Anna Kinberg Batra har bland annat kommit från SSU som genom kampanjer i sociala medier lyfter, vad de tycker är oklarheter kring vem moderatledaren egentligen vill regera med. 
 
Vad tycker du om att SSU är ute och kampanjar mot Anna Kinberg Batra?
– Genomslaget för den kampanjen är inte enormt. SSU har kastat in handduken som ungdomsförbund. De har reducerat sig själva till att vara ett språkrör för Stefan Löfven (s). SSU väljer att prata om Anna Kinberg Batra (m) när de borde fokusera på att få Stefan Löfven att sluta föra en jobbfientlig politik mot unga.
 
Vad gör ni åt det?
– Vi gör vad ett ungdomsförbund borde göra. Vi fokuserar på den politik Sverige behöver för att bryta utanförskapet och bostadskrisen. Jag tror det kommer straffa sig för SSU när de gör sig till språkrör för regeringen istället för Sveriges unga.