Bertil Ternert är i Almedalen för att diskutera mediernas bevakning av hovet, bland annat på en paneldebatt arrangerad av Ullman PR.  Han säger:
– Denne person. Han håller mig vaken om nätterna. Vem är han?
Jobbet på hovet hann knappt börja förrän Mille Markovic började visa vad som ska vara bilder på kungen medlättklädda kvinnor för Expressen, TV4 och Aftonbladet. Bertil Ternert har inte fått se några bilder. Han var chockad över journalistiken som bedrivs kring hovet.
– Jag känner mig ganska lost. Drevet är synnerligen svårt att hantera när man inte vet vad målet är. I Dagens Industri beskrivs Mille Markovic som en person vars logik är att hata samhället. Den här personen har fått med sig seriösa journalister i drevet.
Bertil Ternert känner att han inte ens kan bedriva en debatt om medierna.
– I Sverige kritiserar man inte medier. Det är därför Jan Scherman kallar mig hovnarr.Jag blev förlöjligad och utsatt för insinuationer.
Bilden av hovet som målas upp är långt ifrån sann, enligt Bertil Ternert.
– Ibland skriver de att kungen är här när han är där. Prinsessan kallas hem, när hon kommer hem för att förlänga sitt visum.
Bertil Ternert är uppenbart frustrerad över att inte ha tillgång till källan.
– Jag vet inte vem källan är. Denne Mille är ett flytande mål, vad driver, vad är ursprunget.
 
Vad skulle du ha gjort annorlunda?
– Det var väl delen om Lettström, men där har kungen varit tydlig och tagit avstånd.
 
Och TT-intervjun där Kungen talade ut?
– Det förvånade mig att man inte redigerade materialet.
 
Varför skapar ni inte själva information om Mille Markovic?
– Han erbjuder Madeleine i ett möte i ett tiopunktersprogram, som ett utspel för att skapa uppmärksamhet. Han är så diffus i sina påståenden och ändrar uppgifter. Han är inte seriös.