Sajten Makthavare brukar blomma upp under en vecka per år, Almedalsveckan. Nu byter sajten chefredaktör och tar sikte på år 2021. Fast lite Almedalsbevakning blir det även i år.

Det är Jessica Schedvin som lämnar över rodret på Makthavare. Hon var tidigare politikern som bytte parti från Moderaterna till Kristdemokraterna men har de senaste åren jobbat som lärare. Hon ska vara föräldraledig och då tar familjerättsjuristen Sara Graner Tyllman, som på sin fritid är skribent på Makthavare. Sajten drivs numera som en ideell verksamhet med tre huvudägare i kulisserna: Hampus Brynholf (jobbar till vardags på Springtime-Intellecta), Jonas Morian (Fortum) och Magnus Ljungkvist (Stockholmshem).

Makthavare kommer inte att stänga ner bara för att Almedalsveckan gör det.

”Det är så klart att det är vår stora grej att vara i Almedalen. Men i år ska vi se vilka alternativa Almedalsfenomen som dyker upp och spå i hur Almedalsveckan förändras till nästa år.

Hur förändras Almedalsveckan 2021?
 – De senaste åren har Almedalsveckan blivit kortare och jag tror att vi får en komprimerad vecka med mer fokus på politik och mindre lobbying vid sidan av. Almedalsveckan har gått över till att bestå av olika kluster, men nu går vi tillbaka till politiken igen.