– Jag tycker att det är anmärkningsvärt. Jag tycker att det är allvarligt att man tillskriver oss åsikter som vi inte har. SVT Debatt har många tittare och det här ger en snedvriden bild av vad vi tycker, säger Linda Nordlund.
 
Det var under torsdagens direktsändning av SVT Debatt som en av debattörerna Horayn Shahwaz, under en diskussion om terrororganisationen IS, felaktigt uppgavs representera Luf. Linda Nordlund reagerade redan då och tog till Twitter där hon skrev:
 
”Tydligen sitter det en tjej i @SVTDebatt och uttalar sig för @LUFswe – jag har aldrig sett henne förut, åsikterna är inte våra. #svtdebatt”.
 
– Horayn Shahwaz är medlem i Luf, men har inga förtroendeuppdrag alls. Hon har visat mig ett mejl som hon skickade till redaktionen där hon skrev att hon har en annan åsikt än Luf och när jag blev upprörd och frågade SVT på Twitter svarade de att hon var där som privatperson. Då är det konstigt att de framställde henne som representant för Luf, säger Linda Nordlund.
 
Hon tillägger att de varit i kontakt med SVT men att de ännu inte fått en förklaring som de är nöjda med. Linda Nordlund kräver nu en rättelse.
 
Martin Jönsson, projektledare för SVT Debatt, beklagar misstaget men säger att det berodde på fel information Lufs egen hemsida.
 
– Det skedde ett misstag som berodde på att när det skulle sättas en skylt, vilket bestämdes i sista stund eftersom hon från början var hon där som en publik röst, googlade vi henne och såg på Lufs hemsida att hon var vice ordförande i Västmanland. Men sedan kontakade Luf oss och det visade sig att hon inte var det längre.
 
Horayn Shahwaz ska ha avgått vid Lufs senaste årsmöte.
 
– Det är klart att man borde kollat det bättre, men å andra sidan har jag inte riktigt dåligt samvete. Går man in på en organisations hemsida, då tror man att det som står där stämmer.
 
Enligt Martin Jönsson ska felet korrigeras både i repriserna och på SVT Play.
 
– Vi ser det som beklagligt, men kanske har Liberala ungdomsförbundet lärt sig en läxa att man ska uppdatera sin hemsida, säger Martin Jönsson.