UPPDATERAD. Lottie Knutson, tung marknadsförare med chefsmeriter från SAS och Fritidsresor, ryter till om bevakningen av Fredrick Federley avgång.

Lottie Knutson skräder inte orden i ett inlägg på Facebook där hon inleder med:

”nu gick topplocket ang den så kallade ’pedofilskandalen’ i C”.

Hon fortsätter:

”Det är obehagligt att se tassandet. Att kväll efter kväll tvingas beskåda fortsatta promotionsändningar på bästa sändningstid med berörda i huvudrollen. Att se den stora personhänsyn som tas till vuxna människor, partiföreträdare och högbetalda politiker. Åtminstone i vissa kanaler. Till vissa politiker”.

Lottie Knutson anser att medierna målar upp en bild där det är ”synd om” Centerpartiets partiledare Annie Lööf och hennes parti.

”Är det inte svårt, milt sagt, för alla de barn som dagligen utsätts för grova kränkningar och sexuella övergrepp?”, frågar sig Lottie Knutson.

Hon går också till attack mot Fredrick Federleys sätt att hantera situationen där han blir ertappad med att ha varit sambo med en man dömd för övergrepp mot barn:

”Hur kan man ens tänka tanken att försöka förhala utredningar, hota med sina kontakter på Säpo om orosanmälningar? Eller att som ledare avfärda människor som försöker larma till sin egen ledning och hävda ”brist på bevis? Eller tycka synd om sig själv (eller sin partiledare) för att hon fått en besvärande skandal på halsen?”

Inlägget har legat ute några dagar. Så vilka reaktioner har Lottie Knutson fått?

”Inga alls, förutom lite kommentarer just då. Jag vill inte gärna slå på en som (nu) ligger och som dessutom har avgått. Det vill säga: det var inte  ilska mot Fredrick som person”, berättar Lottie Knutson via sms.