De andra personerna är:

* Lovisa Berglund, infrastruktur- och energipolitisk talesperson för Grön Ungdom.

* Sven Elander, kommunikationskonsult på Reformklubben och dessförinnan planeringschef för klimatminister (mp) Isabella Lövin.

* Yrsa Lindberg, pressekreterare för Miljöpartiet i Stockholms stad.

* Emma Wikström, trainee i EU-parlamentet.

”Vi känner varandra genom olika nivåer av engagemang i miljörörelsen och i Miljöpartiet men Klimatgranskaren är inte kopplad till vare sig partiet eller någon organisation. De flesta av oss har ett långt engagemang för klimatfrågan i flera organisationer och det finns en bred palett av erfarenhet och utbildning i gruppen”, berättar Lovisa Berglund via mejl.

Hon berättar vidare att Klimatgranskaren inte är kopplad till någon organisation eller något företag.

”Sajten drivs ideellt. Vi är helt enkelt ett gäng som vill dra vårt strå till stacken för att Sverige ska ställa om. Hela projektet är ideellt än så länge. De små kostnader som uppkommit hittills har betalats ur egen ficka”.

Vad vill ni uppnå?
”I valrörelsen var klimatfrågan nästan helt frånvarande och så kan det inte fortsätta. Under den här mandatperioden måste mycket hända i omställningen och vi kommer göra vårt bästa för att följa upp hur det arbetet går. Makthavare ska inte längre komma undan med att strunta i klimat och miljö. Vi vill bidra till att fler håller regeringen och andra makthavare ansvariga för vad vi gör mot planeten.

Vad ska ni bygga på sikt?
”Det finns ingen större plan än att vi vill testa nya sätt att nå ut och väcka opinion i de här frågorna. Just nu har vi framför allt hemsidan där vi ser fram emot många texter och många läsare. Vi testar oss fram och ser vad som fungerar”.

Klimatgranskaren startade med en logga som var snarlik regeringens, och som skulle ha kunnat rendera varumärkesintrång, men nu är loggan utbytt.

”Loggan var en blinkning mot makten som vi granskar. Vi har dock valt att byta logga nu till en som inte lika lätt kan förväxlas med riksvapnet men som förhoppningsvis fortfarande speglar våra avsikter”.