Redan förra veckan sedan skickade Svenskt Näringsliv över sina förslag till LO. Förslagen presenterade Svenskt Näringsliv i dag på DN Debatt och en presskonferens.

– Jag läste igenom förslagen, men visste inte då att de skulle gå ut med dem på en presskonferens. Då hade jag läst på noggrannare. Jag såg det som ett inspel. Nu ser jag det som ett utspel, säger Torbjörn Johansson.

Då hamnar förslagen i en annan dager, tycker han.

– Inför förhandlingar kan man göra mer eller mindre drastiska utspel för att få fart på debatten. Det kan vara allt från sakliga saker som tokerier, från båda sidor, ska jag väl säja.

Torbjörn Johansson börjar med att berätta vad han tyckte om i Svenskt Näringslivs förslag:

– Det som är bra är att de tyckte att a-kassan ska höjas och möjligheten till kompetenshöjning ska öka. Där tror jag vi är relativt överens. Sedan är det svårt att veta hur detaljerna i deras förslag ser ut.

Och ”tokerierna”?
 – Det är ju att ta bort ”saklig grund”. Det innebär att arbetsgivarna kan säga upp vem de vill och när de vill. Det har de velat sedan de första anställningarna gjordes för några 100 år sedan, men det är klart att människor måste veta att de kan försörja sig och betala lägenheter, betala lån och köpa en bil. Annars går bankväsendet sönder. Vem vill låna ut pengar till en arbetare som man inte vet har jobb nästa vecka. Och arbetsgivarna vill heller inte att de anställda ska kunna gå över dagen.

Torbjörn Johansson lägger till:

– De senaste 40 åren har Svenskt Näringsliv ojat sig över turordningsreglerna. Nu när politikerna har lovat att titta på det, flyttar Svenskt Näringsliv fram positionerna.

Har de tagit i extra för att skapa en förhandlingsposition?
 – Det andas ju det.

Fler ”tokerier”?
 – Mellan raderna läser jag in att de vill privatisera Arbetsförmedlingen.

När ska ni berätta om era förslag?
– Vi jobbar inte på det sättet. Vi förhandlar fram något, säger Torbjörn Johansson och drar LOs tre prioriteringar:

* Begränsa visstidsanställningar.

* Minska rätten till hyvling.

* Bättre möjlighet er till omställning och kompetensutveckling för anställda.