När Liberalerna körde igång sin senaste kampanj på sociala medier var temat Allt börjar med en bra lärare. Kanske hade Libereralernas kampanjmakare gjort sin hela hemläxa grundligt, för redan 2010 hade Lärarförbundet kört i gång en omfattande kampanj på exakt samma tema. Som fackförbund har Lärarförbundet en högre budget än Liberalerna och kampanjen var ambitiös med bland annat ett antal påkostade viralfilmer. Trots detta hade alltså inte Lärarförbundets tema nått ut till Liberalerna, som än så länge verkar ha nöjt sig med en bild på några hundar.
 
Lärarförbundet har inte kunnat låta bli att kommentera Liberalernas kampanj och skriver på Twitter bland annat:
 
“Ni har så rätt @liberalerna Allt börjar med en bra lärare sa vi redan 2010! Här är originalet, med lärare – utan hundar!”  
 
Eva-Lis Sirén, tidigare förbundsordförande för Lärarförbundet, ger sig in i debatten:
 
@Lararforbundet s kampanj Allt börjar med en bra lärare var en höjdare 2010. Men nog är @liberalerna s lilla idéstöld märklig utan lärare i fokus! Kanske är det dressyr- och lydnadskurs med koppeltvång på gång för skolan?
 
Liberalernas presschef Elin Boberg gjuter lite olja på vågorna i plaskdammen via sms:
 
“Det är positivt att vi är fler som sätter skolan och läraren i fokus. Vi har över tiden använt oss av lite olika uttryck för att beskriva vår politik”.