Du börjar alltså idag som pr-konsult på Diplomat Communications. Vad ska du göra?
– Jag ska främst arbeta som strategirådgivare åt några av Diplomats kunder. Jag tror mina erfarenheter kan komma till nytta. Jag har tjuvstartat i liten skala, bland annat under Almedalsveckan, och det verkar som det finns ett intresse av att utnyttja mina tjänster. Tjänsten är på 25 procent.

Vilka blir dina stora kunder?
– Dels är det inte klart, dels skulle jag inte nämna det även om det vore klart. Diplomat offentliggör inte vilka kunder man har. Jag har märkt att företag med mycket forskning är intresserade av mina kunskaper.

Tar du upp kampen med Göran Persson nu?
– Stan är tillräckligt stor för oss båda, om jag får alludera på en filmreplik. Efterfrågan på kvalificerade konsulttjänster av den här typen verkar vara stor.

I Almedalen propagerade du för höghastighetståg. Är det ett av dina uppdrag?

– Jag är har blivit vice ordförande i Rail Forum Sweden, som bland annat arbetar för höghastighetståg. Björn Rosengren är ordförande. Det är ett ideellt uppdrag för min del. Föreningen arbetar faktiskt med ett annat kommunikationsföretag än Diplomat.

Du verkar ha mycket på gång?
– Ja, förutom det jag nämnt är jag bland annat ordförande i Utbildingsradion, ledamot av Rymdbolagets styrelse och engagerad i en stiftelse som arbetar mot främlingsfientlighet som heter Teskedsorden. Och så är jag ordförande i en förening för den svenska nano-branschen.

Och så har du ett eget företag?

– Ja, LLAB, Lars Leijonborg AB. Jag är överens med Diplomat om att några kunder, som föredrar det, arbetar jag med direkt genom mitt eget bolag.

Vilket är roligast?
– Eftersom jag jobbar för Diplomat får jag svara diplomatiskt: mixen är utmärkt!