Han hann knappt börja som pr-konsult på byrån Diplomat Communications förrän han värvades tillbaka av Moderaterna.

Det är Moderaterna i Stockholms stad som har rekryterat Mikael Sandström till ny kanslichef och finansborgarrådets Anna König Jerlmyrs närmsta medarbetare. I april värvades han till Diplomat Communications. Han ersätter Thord Swedenhammar som får nytt uppdrag inom staden.

Under valrörelsen jobbade Mikael Sandström som ”äntringschef” för Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, med bland annat med uppgift att värva nyckelroller till den Allians-regering som aldrig blev av.

”Hans år med att samordna politiken på nationell nivå behövs i ett läge där städer blir allt viktigare aktörer i såväl den nationella som den internationella politiken. Mikaels förmåga att lägga grund för nödvändiga reformer som gör staden bättre för stockholmarna samt stärka samarbetet mellan olika partier behövs i ett läge med ett föränderligt politiskt landskap. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Mikael och känner mig stolt och glad att han blir en del av vårt gemensamma lagbygge framåt i Stockholms stad”, kommenterar Anna König Jerlmyr.